TA STRU KTURA

architektura | design

Rokytka

 

 

místo | Praha 9 - Vysočany   studie | léto 2017  

 

Rokytka pod okny,  cyklostezka na dohled, ideální místo pro mladou rodinu. 

​Přáním majitelů bytu bylo upravit dispozici tak, aby vznikly dvě oddělené ložnice. Rekonstrukce v bytě sice probíhaly, nicméně jejich kvalita nebyla úplně dobrá. Výrazným prvkem bytu jsou vysoké železobetonové nosníky, které nám v nové dispozici vymezují hlavní obytný prostor. Vstup je rovnou do obytného prostoru, což nám umožnilo minimalizovat chodby a zefektivnit dispozici. Ložnice se díky posuvným dveřím stává součástí hlavního prostoru přes den, v noci se oddělí. Dětský pokoj je potom oddělen dveřmi a přístupný z malé chodby.

​Návrh interiéru je lehce industriální, Vysočanský. Použit je drátěný černý motiv v kombinaci s dubovým masivem, bílými cihlami a pohledovým betonem. 

Rekonstrukce bytu v industriálním stylu dub černá
Rekonstrukce bytu v industriálním stylu dub černá
Rekonstrukce bytu v industriálním stylu dub černá  ložnice
Rekonstrukce bytu v industriálním stylu dub černá  ložnice
Rekonstrukce bytu v industriálním stylu dub černá  ložnice
Rekonstrukce bytu v industriálním stylu dub černá  ložnice