TA STRU KTURA

architektura | design

kavárna Lomnice

 

 

 

místo | náměstí Lomnice nad Lužnicí  studie | říjen 2016-leden 2017  realizace | 2017

 

Na podzim 2016 nás oslovil majitel domu na náměstí v Lomnici nad Lužnicí.  Přál si návrh útulné kavárny v historickém domě na náměstí menšího jihočeského města. V části domu provozuje zmrzlinárnu a tak ho napadlo, že by si v druhé části otevřel kavárnu.

Historický dům, krásné místo v jižních Čechách, jasný koncept, co víc si může architekt přát! Vnitřní prostory byly v podstatě v původním stavu. Co ale vyžadovalo větší zásah, byla fasáda. Ta prošla dříve necitlivou rekonstrukcí a tak bylo třeba vrátit jí nový lesk už jen proto, že se jedná o dům na náměstí.

Hlavní vstupní místnost s klenbami se otevřela do náměstí novou výlohou a dveřmi. Spojili jsme ji s chodbou a tak vznikl i prostor pro bar. Zadní místnost je více intimní a měla by sloužit k delšímu posezení, případně i k organizování soukromých akcí.  S krbem to půjde určitě ještě lépe.

Dubové dřevo, výrazné barevné čalounění, sušené dekorace zavěšené z kleneb a stropu a tapeta s motivy kávy, to jsou hlavní prvky interiéru. Hlavními jmenovateli interiéru je barevný soulad různých materiálů a kvalitní detail.
 

citlivá barevná rekonstrukce historického objektu na designovou kavárnu přírodní materiály dřevo barevná lavice redesign retro
citlivá barevná rekonstrukce historického objektu na designovou kavárnu přírodní materiály dřevo barevná lavice redesign retro